GÜZ Dönemi Ders Kayıtları hk.Tüm Duyurular
EYL

2020-2021 GÜZ Dönemi ders kayıtları 25 Eylül-01 Ekim 2020 tarihleri arasında USIS üzerinden aşağıda belirtilen günlerde randevulu olarak yapılacaktır. Ders kayıt işlemleri kılavuzunu incelemek için tıklayınız.

Ders kaydı randevu günü  Sınıf
 24 Eylül 2020  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 1.sınıflara ders ataması
 25-26 Eylül 2020 4. sınıf öğrencileri
 27-28 Eylül 2020 3. sınıf öğrencileri
 29-30 Eylül 2020 2. sınıf öğrencileri
 01 Ekim 2020 Bağımsız Ders Kaydı

02 Ekim 2020 tarihinde yeterli sayıda öğrenci yazılmadığından dolayı kapanan dersler bölüm web sayfasında duyurulacaktır.

02-04 Ekim 2020 (02 Ekim saat 14.00'ten itibaren) tarihlerinde sistem sadece DERS EKLEME için yeniden açılacaktır. Bu tarihlerde eklenen herhangi bir ders silinemeyecektir. Öğrencilerimizin bu duruma dikkat ederek ders kaydı yapmaları gerekmektedir.

Ders kayıtları yapılırken öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken diğer hususlar aşağıda kısaca belirtilmiştir:

1) Ders kayıt kılavuzunda yer alan Ders Saydırma ile ilgili aşağıdaki hususa dikkat edilmesi gerekmektedir.

Ders Tekrarı (Ders Saydırma): Ders tekrarı (Ders saydırma), not yükseltmek için veya başarısız olunması nedeniyle zorunlu veya seçimlik kategorisindeki bir dersin, tekrar alınması durumudur.

Tekrarlanmak istenen ders (zorunlu veya seçimlik) aynı kodlu ise, öğrenci otomasyon sistemi, otomatik olarak saydırma işlemi yapar. Ancak, daha önce alınan bir seçimlik ders yerine başka bir seçimlik dersin alınması durumunda, sistem saydırma işlemini otomatik olarak yapmadığından öğrencinin kendisinin, ders kaydı sırasında sistem üzerinden saydırma işlemini yapması gerekir.

Tekrar alınan dersin daha önceki başarı notu, dersin tekrarlandığı yarıyılın AGNO hesabına katılmaz, tekrarlanan dersin son başarı notu geçerlidir.

2) Öğrenim sürelerine bakılmaksızın tüm öğrenciler, bir yarıyılda derslerin çakışmaması koşulu ile en fazla 25 kredilik ders alabilirler. AGNO’su 3.00 ve üzerinde olan öğrenciler 28 krediye kadar ders alabilirler.

3) Öğrencilerimizin mezun oluncaya kadar en az %30 İngilizce ders (45 kredi) alması gerekmektedir.

4)  Bölümümüz 2018 Eğitim-Öğretim Planı için tıklayınız.
       Bölümümüz Seçimlik Ders havuzu için
tıklayınız.

NOT 1)  Bir öğrencinin MAT9000 Bitirme Çalışması dersini alabilmesi için, eğitim planında yer alan toplam kredinin en az %75’ini karşılayacak sayıda dersten başarılı olması ve AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir.

NOT 2) Öğrencilerimizin ders seçimini dikkatli yapmaları, almaları gerekenden fazla Seçimlik ders almamaları gerekmektedir. Ders kayıtları bittikten sonra Yönetmelikte belirtilen durumlar dışında dilekçe ile ders ekleme/silme işlemleri yapılmayacaktır

1. Öğretim ve 2. Öğretim Haftalık Ders Programı için tıklayınız.